Alle recepten

Joy of Food plaatst regelmatig lekkere recepten op de site. Alle gepubliceerde recepten kunt u op onderstaande pagina's terugvinden. We hebben ook een overzicht op basis van menugang voor u gemaakt en u kunt natuurlijk ook terecht bij onze zoekmachine.

  • Recept / Garnalen en broccoli in oestersaus

    Garnalen en broccoli in oestersaus

    Een lekker en gezond recept voor doordeweeks. Dit wokgerecht heb je in 20 minuten op tafel staan.
    Lust je geen garnalen, neem dan kip, tofu of biefstuk. Snij ze dan wel in dunne plakjes of reepjes, zodat ze snel gaar worden. Andere groenten soorten mogen natuurlijk ook, denk aan paprika, courgette of paksoi. 

  • Recept / Kimchi soep

    Kimchi-juk

    Een heerlijke soep voor de winterse dagen. Kimchi is ingemaakte pittige groenten, meestal gemaakt van Chinese kool. Het is eigenlijk een soort zuurkool, maar dan Koreaans. Er bestaan heel veel variaties van, er zit ook vaak oesters of garnalen in. Deze soep is gemaakt van kimchi dat gemaakt is van Chinese kool. Als je het pakje of potje openmaakt, dan denk je waarschijnlijk 'wat een lucht', maar het eindresultaat van deze soep is heerlijk! 

  • Recept / Honing gember garnaalspies

    Honing gember garnaalspies

    Lekker voor op de barbecue of om zomaar een regenachtige dag mee op te vrolijken! Pittig, zoet en heerlijk fris door het limoensap, citroengras en kaffir limoenblaadjes, je hoeft deze spiesjes niet lang te marineren, de marinade geeft meteen heerlijke smaken aan de garnalen. Verdriedubbel de marinade voor een heerlijke dipsaus en serveer met een lekker stukje Turks brood of witte rijst. 

  • Recept / Tom Kha Gai

    Tom Kha Gai

    Dit is 1 van mijn favoriete soepen. Zeker als je hem helemaal vers maakt door zelf de bouillon te trekken, dat geeft zo een enorme voldoening. Schrik niet van de hoeveelheid vissaus, chilipepers en limoensap die je erbij moet doen om de soep perfect op smaak te brengen. Door de kokosroom en melk worden alle smaken veel milder dan je zou denken, dus gooi dat extra chilipepertje er vooral bij!

  • Recept / Roergebakken Coquilles met bleekselderij en cashewnoten

    Coquilles met bleekselderij en cashewnoten

    Dit gerecht heb ik gegeten tijdens Oud en Nieuw in Hong Kong en het was lekker! Zo lekker dat ik hem thuis ben gaan maken. Bleekselderij eet je meestal in de salade, maar roergebakken geven ze een gerecht iets heel fris en knapperigs mee. 
    Je hoeft niet perse coquilles te gebruijken, want dat kan aardig in de papieren lopen, vervang het bijv. door rauwe garnalen. Ook de cashewnoten kan je vervangen door pinda's. 

  • Recept / Gegrilde inktvis

    Gegrilde inktvis

    Lekker en snel, dat omschrijft dit gerecht toch wel het beste. Dit wordt 1 van de borrelhapjes die ik ga serveren met Kerst. Goed voor te bereiden en vlak voordat de gasten komen, snel in de grillpan bakken en ready to go!
    Als je op zoek bent naar een voorgerecht, dan kan je de inktvis combineren met een simpele salade, bestrooid met wat grofgehakte noten.

  • Recept / Thaise krab salade

    Thaise krab salade

    Voor de feestdagen is dit wel een heel lekker en luxe hapje. Lekkere frisse Thaise smaken en toch heel gezond!
    Gebruik bij voorkeur echte krab en geen imitatie. De smaak is niet te overtreffen. Waar je krab kan krijgen? Heel soms kan je ze levend krijgen bij een toko of een vishandel met tanks. Meestal moet je het echter doen met blik of ingevroren bij de visboer, toko en delicatessenzaak.

  • Recept / Pa Jeon Koreaanse bosui flensjes

    Koreaanse bosui flensjes

    Een andere kijk op een hartig flensje. De Koreanen vullen deze pannenkoekjes met veel bosui, de naam Pa Jeon betekent ook letterlijk 'groene ui pannenkoek'. Door de toevoeging van Doenjang, een soort gefermenteerde sojapasta, krijgen de pa jeon een heerlijke hartige smaak. Bak ze zo dun mogelijk en tot ze heerlijk knapperig zijn. Je weet niet wat je proeft!

  • Recept / Mieng kum - Thaise wrap

    Thaise wrap

    Mieng kum is een makkelijk en heerlijk hapje om te maken en om te serveren op een feestje. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar de smaakexplosie in je mond maakt van dit gerecht een extreem verslavend hapje.
    Je neemt een blaadje en je legt een klein beetje van het volgende erop:

  • Recept / Foodblogevent oktober 2011: Mijn Chinese marinade

    Ingredienten Chinese marinade

    Ik heb heel lang getwijfeld over mijn inzending voor het foodblogevent van oktober, die deze maand wordt gehost door Jessica van OmaMientje. De opdracht is namelijk: wat is jouw favoriete marinade?
    Nu gebruik ik heel veel soorten marinades, rubs, kruidenmixen, etc. Zoals voor mijn spareribs, lekker met hoisinsaus. Of lekker met veel chili en gember voor kip. Of gember en bosui voor vis.