Garnalen en broccoli in oestersaus

Garnalen en broccoli in oestersaus

Een lekker en gezond recept voor doordeweeks. Dit wokgerecht heb je in 20 minuten op tafel staan.
Lust je geen garnalen, neem dan kip, tofu of biefstuk. Snij ze dan wel in dunne plakjes of reepjes, zodat ze snel gaar worden. Andere groenten soorten mogen natuurlijk ook, denk aan paprika, courgette of paksoi. 

Ingredi├źnten: 

200 gram rauwe garnalen
300 gram broccoli, in roosjes
200 gram wortels, in plakjes
Een grote sjalot in halve ringen of een kleine rode ui
2 tenen knoflook in plakjes
1 el geraspte gember
1 tl shaoxing rijstwijn
1/2 tl sesamolie
1 tl sojasaus
2 el oestersaus
1 tl maizena + 3 tl water
Zout en peper naar smaak
Olie om te bakken

Bereidingswijze: 

Kook de groente ca. 1 minuut in kokend water en giet ze vervolgens af.
Marineer de garnalen in de rijstwijn, sesamolie, sojasaus en een beetje zout en peper.
Verhit de wok met een beetje olie tot deze goed heet is. Bak de sjalot als eerste geurig. Voeg vervolgens de knoflook en gember toe en bak dat 30 seconden mee.
Voeg vervolgens de garnalen toe en bak ze tot ze lichtroze worden. Voeg de groenten toe in de wok en roerbak ze een minuutje mee. Breng op smaak met de oestersaus en een beetje peper.
Bind de saus tot slot met het maizena-papje en proef of het gerecht op smaak is.
Serveer het gerecht met witte rijst.

Keuken: 
Chinese
Personen: 
4 personen
Bereidingstijd: 
20 - 30 min
Menugang: 
Hoofdgerecht
Vegetarisch: 
Nee