Gegrilde inktvis

Gegrilde inktvis

Lekker en snel, dat omschrijft dit gerecht toch wel het beste. Dit wordt 1 van de borrelhapjes die ik ga serveren met Kerst. Goed voor te bereiden en vlak voordat de gasten komen, snel in de grillpan bakken en ready to go!
Als je op zoek bent naar een voorgerecht, dan kan je de inktvis combineren met een simpele salade, bestrooid met wat grofgehakte noten.

IngrediĆ«nten: 

500 gr inktvis
2 groene chili pepers, fijngehakt
2 rode chili pepers, fijngehakt
2 el gember, fijngehakt
5 grote tenen knoflook, in dunne plakjes
8 kaffir limoenblaadjes, harde nerf verwijderd, in zeer fijne reepjes
Vissaus naar smaak
1 volle tl palmsuiker
korianderblaadjes, garnering
Olie

Bereidingswijze: 

Snij de inktvis open. Check of het velletje er nog op zit, zo niet, haal deze dan weg. Check of de binnenkant schoon is, ook weer het velletje weghalen.
Snij de inktvis in met een heel fijn ruitjespatroon, zorg ervoor dat je de inktvis maximaal voor de helft insnijdt. Snij nu de inktvis in stukjes van ongeveer twee bij vijf centimeter.

Meng de vissaus en de palmsuiker met elkaar tot de suiker is opgelost.
Meng de chilipepers, gember, knoflook, limoenblaadjes en het vissaus/suiker mengsel door de inktvis. Laat een halfuur marineren.
Roer een scheutje olie door de inktvis.
Verhit de grillpan tot deze gloeiendheet is. Leg de inktvis op de grillpan en gril deze in twee minuten gaar.
Leg de inktvis op een bord en bestrooi met wat korianderblaadjes.
Serveer onmiddellijk.

Keuken: 
Thaise
Personen: 
4 personen
Bereidingstijd: 
10 - 20 min
Menugang: 
Borrelhapjes
Vegetarisch: 
Nee