Honing gember garnaalspies

Honing gember garnaalspies

Lekker voor op de barbecue of om zomaar een regenachtige dag mee op te vrolijken! Pittig, zoet en heerlijk fris door het limoensap, citroengras en kaffir limoenblaadjes, je hoeft deze spiesjes niet lang te marineren, de marinade geeft meteen heerlijke smaken aan de garnalen. Verdriedubbel de marinade voor een heerlijke dipsaus en serveer met een lekker stukje Turks brood of witte rijst. 

IngrediĆ«nten: 

30 rauwe garnalen
3 kaffir limoenblaadjes
1 citroengras
1 tl sambal
1 teen knoflook, fijngehakt
1 el fijngehakte gember
1 sjalot, fijngehakt
1 el honing
1 tl vissaus
Zwarte peper naar smaak
1 el fijngehakte koriander 
Limoenpartjes

 

Bereidingswijze: 

Pel de garnalen en maak ze schoon door het darmkanaal te verwijderen. Dep de garnalen droog.Pel de citroengras tot je het fijne witte middengedeelte hebt en hak deze zeer fijn.Haal de nerf uit de limoenblaadjes en hak het blad zeer fijn. Hak de knoflook, sjalot en gember fijn. Meng deze met de honing, sambal, citroengras en limoenblaadjes. Breng op smaak met de vissaus en peper. Marineer de garnalen. Rijg telkens vijf garnalen op een stokje.

Haal de garnalen uit de marinade. Verhit een koekenpan of grilpan tot deze heet is met een klein scheutje olie. Bak de garnalen in ongeveer vier tot vijf minuten gaar. Bestrooi met de koriander en serveer met de limoenpartjes. 

Keuken: 
Aziatische
Personen: 
2 personen
Bereidingstijd: 
10 - 20 min
Menugang: 
BBQ
Vegetarisch: 
Nee