Kimchi soep

Kimchi-juk

Een heerlijke soep voor de winterse dagen. Kimchi is ingemaakte pittige groenten, meestal gemaakt van Chinese kool. Het is eigenlijk een soort zuurkool, maar dan Koreaans. Er bestaan heel veel variaties van, er zit ook vaak oesters of garnalen in. Deze soep is gemaakt van kimchi dat gemaakt is van Chinese kool. Als je het pakje of potje openmaakt, dan denk je waarschijnlijk 'wat een lucht', maar het eindresultaat van deze soep is heerlijk! 

IngrediĆ«nten: 

500 gr schouderkarbonade
1 klein ui, gesnipperd
1 pak kimchi + het sap uit het pakje
2 tot 4 el gochujang (hot pepper paste), naar smaak
4 el miso
ca. 2 lt water
4 bosuien, in schuine ringetjes
2 pakjes silken tofu
Naar smaak: beetje suiker of sojasaus

 

Bereidingswijze: 

Snij de schouderkarbonade in dunne plakjes.
Maak het pak kimchi open, bewaar het vocht en snij de kimchi in reepjes van ca. 1 cm breed. Bewaar het vocht.
In een soeppan giet je een klein scheutje olie en fruit hierin de ui aan. Doe het varkensvlees erbij en bak rondom bruin. Doe de kimchi, kimchi sap, miso, en gochujang erbij.
Giet er 2 liter bij. Breng aan de kook en laat nog rustig 30 minuten zachtjes pruttelen.
Snij de tofu in kleine blokjes van max 1 cm groot. Doe de tofu er voorzichtig bij, laat nog 10 minuten op zacht vuur staan.
Proef of het smaak is, doe de bosui erbij en serveer.

Keuken: 
Koreaanse
Personen: 
6 personen
Bereidingstijd: 
30 - 40 min
Menugang: 
Soepen
Vegetarisch: 
Nee