Pa Jeon Koreaanse bosui flensjes

Koreaanse bosui flensjes

Een andere kijk op een hartig flensje. De Koreanen vullen deze pannenkoekjes met veel bosui, de naam Pa Jeon betekent ook letterlijk 'groene ui pannenkoek'. Door de toevoeging van Doenjang, een soort gefermenteerde sojapasta, krijgen de pa jeon een heerlijke hartige smaak. Bak ze zo dun mogelijk en tot ze heerlijk knapperig zijn. Je weet niet wat je proeft!

Ingrediënten: 

20 gram kleefrijstbloem
60 gram rijstbloem
1 ei
water
1 tl doenjang (Koreaanse pittige soja pasta)
Zout naar smaak
Peper naar smaak
2 cm stuk gember, in zeer fijne julienne reepjes gesneden
4 bosuien, in z'n geheel in dunne reepjes gesneden
1 chilipeper (of meer), zaadjes verwijderd en in dunne reepjes gesneden
Olie

Voor de gember en sesamdipsaus:
1 tl sesamzaadjes
1 grote teen knoflook, zeer fijngehakt
1 sjalot, zeer fijngehakt
Chili vlokken naar smaak
1 el gember, zeer fijngehakt
¼ tl zout
¼ tl suiker
2 el sojasaus
1 el rijstazijn
½ el sesamolie

Bereidingswijze: 

Meng de twee soorten bloem in een schaal. Klop het ei los en meng het erdoorheen. Nu ga je scheutje voor scheutje koud water toevoegen tot je een glad beslag hebt dat de dikte heeft van slagroom. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de gember, doenjang, bosui en chilipeper door het beslag.
Verhit een koekenpan over medium tot hoog vuur. Doe er voldoende olie bij zodat de bodem helemaal bedekt is. Giet het overtollige olie weg in een bakje en gebruik voor de volgende ronde.
Giet een paar lepels beslag in de pan, voldoende om een flensje van ong. 10 cm doorsnee te maken. (misschien heb je plek genoeg om meerdere flensjes te bakken)
Bak tot de bovenkant bijna droog is en de onderkant goudbruin, draai de flensjes om met een spatel en bak de andere kant ook tot goudbruin is. Haal uit de pan. Herhaal tot je alle beslag hebt opgemaakt en serveer onmiddellijk met de dipsaus.

Dipsaus:
Toast de sesamzaadjes in een koekenpan tot ze lekker gaan geuren.
Meng in een schaaltje alle ingrediënten met elkaar. Proef of het lekker op smaak is.

Keuken: 
Koreaanse
Personen: 
2 personen
Bereidingstijd: 
10 - 20 min
Menugang: 
Borrelhapjes
Vegetarisch: 
Ja