Roergebakken Coquilles met bleekselderij en cashewnoten

Coquilles met bleekselderij en cashewnoten

Dit gerecht heb ik gegeten tijdens Oud en Nieuw in Hong Kong en het was lekker! Zo lekker dat ik hem thuis ben gaan maken. Bleekselderij eet je meestal in de salade, maar roergebakken geven ze een gerecht iets heel fris en knapperigs mee. 
Je hoeft niet perse coquilles te gebruijken, want dat kan aardig in de papieren lopen, vervang het bijv. door rauwe garnalen. Ook de cashewnoten kan je vervangen door pinda's. 

Ingrediënten: 

250 gram coquilles of vervang door rauwe garnalen
1/2 stronk bleekselderij
2 tenen knoflook, fijngehakt
1/2 el gember, fijngehakt
1/2 ui, in dunne halve ringen
3 tot 4 el oestersaus, naar smaak
Zwarte peper, naar smaak
1 tl maizena
Handje ongezouten cashewnoten of vervang door pinda's
Olie om te bakken

Bereidingswijze: 

Dep de coquilles droog en snij ze horizontaal doormidden. Op deze manier worden ze supersnel gaar.
Maak de bleekselderij schoon: Was de stengels met water en haal de draden weg. Dit doe je door het topje van de stengel af te breken van de holle kant richting de bolle kant van de stengel. Je zal nu zien dat er allemaal draden aan het afgebroken topje hangen, trek deze voorzichtig mee over de volledige lengte van de stengel om alle draden te verwijderen. Snij nu de bleekselderij in schuine stukken van ongeveer een centimeter breed.
Meng de maizena met een klein beetje koud water tot een papje.
Verhit in de wok een scheutje olie. Doe de uienringen erin en roerbak tot deze glazig zien. Doe de gember en knoflook in de wok. Roerbak tot alles heerlijk gaat geuren, ongeveer een minuutje.
Doe de bleekselderij in de wok. Bak deze een paar minuten op hoog vuur onder voortdurend roeren. De bleekselderij moet wel knapperig blijven en dus niet overgaar. Doe de coquilles (of garnalen) in de wok. Breng op smaak met de oestersaus en peper. Roer goed om, de coquilles zijn met een minuut of twee gaar. Strooi de cashewnoten in de wok en meng goed om.
Giet het maizenapapje in de wok en roer om tot de saus is ingedikt. Serveer direct (anders worden de noten zacht).

Keuken: 
Chinese
Personen: 
2 personen
Bereidingstijd: 
10 - 20 min
Menugang: 
Hoofdgerecht
Vegetarisch: 
Nee