Thaise krab salade

Thaise krab salade

Voor de feestdagen is dit wel een heel lekker en luxe hapje. Lekkere frisse Thaise smaken en toch heel gezond!
Gebruik bij voorkeur echte krab en geen imitatie. De smaak is niet te overtreffen. Waar je krab kan krijgen? Heel soms kan je ze levend krijgen bij een toko of een vishandel met tanks. Meestal moet je het echter doen met blik of ingevroren bij de visboer, toko en delicatessenzaak.

IngrediĆ«nten: 

450 gram wit krabvlees
100 ml kokosmelk
3 tot 4 el imoensap, naar smaak
2 tot 3 el vissaus, naar smaak
1 tl citroengras, zeer fijngehakt, alleen het zachte witte gedeelte
4 bosuien, in fijne ringetjes
1 Ć” 2 rode pepers, zeer fijngehakt
Handje koriander, grofgehakt
Little gem, sla blaadjes losgehaald

Om te garneren:
1 el zeer fijngehakte rode peper
Wat mooie koriander blaadjes

Bereidingswijze: 

Meng voor de dressing de kokosmelk, limoensap, vissaus en citroengras met elkaar. Proef of het smaak is.
Check of er geen stukjes schaal in de krab zitten. Scheur de grotere stukken in kleinere stukjes.
Meng de bosui, rode peper en koriander met de krab.
Meng (een deel van) de dressing met de krab. Let op: de krabsalade moet wel vochtig zijn, maar niet nat, dus misschien heb je niet alle dressing nodig.

Voor het serveren:
Lepel op elk slablaadje een beetje van de krabsalade. Garneer met een beetje rode peper en een koriander blad.

Keuken: 
Thaise
Personen: 
10 personen
Bereidingstijd: 
10 - 20 min
Menugang: 
Borrelhapjes
Vegetarisch: 
Nee